top of page
  • Foto van schrijverHQB Construct BV

Hoe de energiecrisis de renovatie van gebouwen stimuleert - HQB laat u door het bos de bomen zienDe energiecrisis teistert ons land (en grote delen van de rest van de wereld) al bijna het hele jaar. De kans is groot dat u er al persoonlijk mee te maken heeft gekregen in de vorm van een drastisch gestegen energiefactuur. Bij HQB Construct hopen we dat de “schade” binnen de perken is gebleven en dat de crisis niet tot financiële zorgen heeft geleid. Tegelijkertijd willen we u graag helpen om uw energiefactuur zo goed mogelijk onder controle te krijgen. Daarom gaan we in dit artikel iets dieper in op enkele van de manieren waarop de huidige energiecrisis het renoveren van gebouwen stimuleert en waarom.


Isolatie bovenaan de agenda


Of het nu gaat om de prijs van aardgas, elektriciteit of olie; ze zijn allemaal gestegen tot extreme hoogten. Dit leidde ertoe dat de Belg in groten getale op zoek is gegaan naar manieren om zijn of haar energieverbruik acuut te verlagen en isolatie blijkt een effectieve stap in dat proces te zijn. Van de muren en de vloeren tot de ramen en het dak; door goed te isoleren houdt u door u gegenereerde warmte veel beter binnen, terwijl het ook helpt om de koude van buiten buitenshuis te laten.


Investeren in hernieuwbare energie


Naast de aanmoediging om beter te gaan isoleren heeft de energiecrisis de Belg ook gestimuleerd om waar mogelijk te investeren in hernieuwbare energie. Denk daarbij aan moderne installaties als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, en in feite alle soorten installaties die de afhankelijkheid van gas en olie verkleinen. De huidige crisis heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat wij niet zo afhankelijk mogen zijn van bepaalde gas- en olieproducenten. Tegelijkertijd is dat ook heel goed nieuws voor de planeet, ook op de lange termijn.


Wenst u meer informatie over onze diensten of een persoonlijk advies op maat? Maak nu een analyse van uw woning met HQB Construct in Diest!

Comments


bottom of page